2009 m. birželio 18 d., ketvirtadienis

Pragaras


Viena diena atkeliauja trys turkai prie pragaro vartu, o ten juos pasitinka velnias ir sako:
- Turime dvieju tipu pragarus, Europos Sajungos ir Turkiska, i kuri pageidausite. Turkai nustebe klausia, o tai koks skirtumas tarp siu dvieju pragaru ? Velnias jiems ir atsako.
Europos pragare, kasdien reikia suvalgyti viena sauksta meslo, o Turkijos pragare kasdien po kibira. Du is atkeliavusiuju turku ir sako, mes dar budami gyvi taip stengemes patekti i Europos Sajunga, tai nors numire busime ES pragare, kaip tare taip padare, o treciasis nusprende jog visa gyvenime gyvenes kaip turkas, mires kaip turkas ir keliaus Turkiskan pragaran.
Po keliu savaiciu ES pragaro turkai, tiesiog beprotiskai kankindamiesi kasdien sudorodami po meslo sauksta, nusprendzia aplankyti savo biciuli, kuris kasdien turi iveikti po kibira meslo, gal jis jau kokiu gudrybiu zinas kaip lengviau ta mesla praryti. Gave leidima iskeliauja Turkiskan pragaran.
O turkiskame pragare nei meslo kvapo, visi laimingi, tinginiauja, sedi geria arbata, zaidzia stalo zaidimus. Susiranda jie drauga ir klausia kaip cia yra visi tokie patenkinti laimingi ir jokio meslo kvapo. Nagi sako treciasis taigi cia Turkiskas pragaras, jei yra kibiras tai nera meslo, jei yra meslo tai nera kibiro, o ir velnias i darba savaitemis neateina....
Posted by Picasa

Etiketo taisykles Turkijoje


Vykstan i Turkija vertetu nepamirsti jog tai salis suskirtinga kultura, istorija, tradicijomis, paprociais ir religija. Mandagus svecias visuomet laikysis etiketo. Taigi noreciau pamineti keleta esminiu skirtumu, kurie pades isvengti nemaloniu susipratimu ir pamalonins Turkus.

  • Sedeti koja uzsikelus ant kojos jei salia yra vyresniu zmoniu yra nemandagumo pozymis, tokiu atveju geriausia suglaustu keliuku poza.
  • Visiskai normalu atsiliepti telefonu vakarienes metu ar darant ka nors svarbaus
  • Visuomet nusiauti batus pries ieinant i namus ar maldos namus
  • Jeigu sloguojate stenkites pasisalinti ir tik tuomet issisnypsti nosi, kadangi nosies snirpstimas yra tolygus tualeto reikalams Turkijoje
  • Nenustebkite isgirde pernelyg asmeniniu klausimu (apie svori, amziu, atlyginima ir kitu), tai nera nemandagu Turkijoje
  • Jeigu isvykstate kiek toleliau nuo turistines zonos, nepamirskite padorios aprangos, padoria apranga Turkijoje laikoma drabuziai iki keliu ir nedekoltuoti marskineliai, tiesiog nedemonstruokite seksualumo, norint apsilankyti meceteje reikalingi kojas ir rankas dengiantys drabuziai bei moteris turi prisidengti plaukus.
  • Laiko suvokimas Turkijoje yra visiskai kitoks nei Europoje, 15 minuciu gali buti ir pusvalandis ir valanda :)

Smagiu atostogu:)
Posted by Picasa