2009 m. balandžio 7 d., antradienis

Prieskonių pasaulyje




Turkija viena iš šalių, kurios yra turtingos prieskonių. Tiesą sakant jei pažįstate kitas kalbas Turkijoje visada lengvai įsigysite reikiamų ir mėgstamų prieskonių. Pasistengsiu kiek pažįstu ir kiek vartoju surašyti prieskonius.
Kekik [ke-kik] - vienur jums sakys, kad tai čiobrelis, kitur, kad oregano, bet man tai šiek tiek kitoks čiobrelis
Biberiye [bi-beri-je] - rozmarinas
Zerdecal [zer-de-džal] - ciberžolė
Nane [na ne] - mėta
Muskat [mus- kat] - muskatas
Melisa [me li sa] - melisa
Ihlamur [ich la mur] - liepžiedžiai
Zencefil [zen dže fil] - imbieras
Kırmızı biber [kirmizi biber] - dziovinti raudonieji pipirai (aštrūs)
Kakule [ka kule] - kardamonas
Tarçın [tar čin] - cinamonas
Karanfil [karan fil] - gvaizdikėliai
Kimyon [kim jon] - kyninis kuminas (specifinio skonio, turkai mėgsta pagardinti mėsą)
Karabiber [kara bi ber] - juodieji pipirai
Defne yapraği [def ne jap ra ii] - lauro lapai
Fesleğen [fes le ien] - bazilikas
Pulbiber [pul bi ber] - aštrūs raudonieji pipirai smulkių gabalėlių pavidalu
Köri
[kio ri] - karis

šią temą dar pratęsime vėliau, nes šią akimirką tik tiek prieskoniu pavadinimų atėjo galvon.


1 komentaras:

  1. Manau, kad visi šie prieskoniai tikrai sodresnio skonio nei pardavinėjami pas mus. Ačiū už pavadinimų vertimus, šią vasarą man tai pravers

    AtsakytiPanaikinti